Perusta sinäkin oma Blogaaja.fi blogi ilmaiseksi >>
Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Kuvaus sinkkumiehen arjesta, huolista, rakkaudesta ja kaikesta muusta mitä et edes voinnut kuvitella...

Avainsana: miksi

Miksi?

Olen kysynyt tämänkin kysymyksen monta kertaa itseltäni, kunnollista vastausta en ole vielä kuullut. Yleisin vastaus on lyhyesti siksi… Aaaaargh!

Usko ihmisiin ja ihmiskuntaan ei varmaan enää palaudu. Kukaan ei enää usko mihinkään. Paitsi tietysti itseensä ja omaan hyvyyteen. On se kumma että kun yrittää olla hyvä ystävä ja auttaa hädässä olevaa niin heti ollaan leimaamassa häntäheikiksi joka vaan haluaa edistää omaa panokalenteria. Sitten vielä kysytään miksi?!? Hei, pöllöt, yritän auttaa ja tukea, en kaataa ja panna. Onko niin vaikeata hyväksyä se tosiasia että minä en lähtökohtaisesti ajattele itseäni, kuten olen saanut huomata? Onko niin saakeli mahdotonta hyväksyä ajatusta että on olemassa joku joka ihan oikeasti välittää? Miksi, kysyn vuorostani? Mikä tässä on niin vaikeata?

Sateista kesäpäivää, mussukat

Onnellinen…

Onko ihminen koskaan todella onnellinen? Onko ihmisellä oikeutta onnellisuuteen? Onnellisuus on yliarvostettu, saa olla tyytyväinen jos edes joskus on iloinen (Gunvald Larsson Beck-sarjassa).

Mikä tekee ihmisestä onnellisen? Onko siihenkin olemassa joku kaava tai salainen resepti? Riittääkö peruselämä siihen vai vaaditaanko jotain lisukkeita? Voiko kaikki saavuttaa onnellisuuden?

Terveys on monen mielestä onnellisuuden perusta (ihan vain omia havaintoja, ei minkäänlaista tieteellistä pohjaa). Mutta terveys itsessään on monen osa-alueen summa. Terveys on WHOn määritelmän mukaan fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin summa, ei pelkästään se että ei ole sairas. Näin ollen jos terveys on onnellisuuden perusta niin yllä olevat osat ovat sitten vaikuttamassa onneen. Nyt herää kysymys onko kenelläkään niin hyvin asiat että yllä mainitut toteutuu vai ollaanko vajaaterveitä ja varttionnellisia koko ajan?

Tänään ainakin olen iloinen (ja nyt suurin osa mussukoista kuvittelee että olen kipeä koska väitän tähän aikaan aamusta olevani iloinen) mutta onneen on vielä pitkä matka. On turvallinen olo mutta vielä jokin puuttuu jotta voin saavuttaa optimaalisen terveyden ja sen kautta onnellisuuden.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille

Lycka är jävligt överskattat. Man får vara nöjd om man är litet glad ibland (Gunvald Larsson)

Yksinäisyyden torjunta…

Yksin joukossa vai yksinäinen joukossa? Mitä on yksinäisyys ja miten reagoimme siihen?

Ajatus syntyi kun kaveri kirjoitti kolumnin yksinäisyydestä, siitä kiitokset hänelle. Rupesin miettimään miten koemme yksinäisyyttä ja miten yritämme peitellä ja torjua yksinäisyyttä.

Kun olemme yksinäisiä, emme välttämättä ole silloin yksin, yritämme monasti peitellä yksinäisyytemme. Jostain syystä emme halua että ystävämme tai tuttavamme huomaavat että pelkäämme ja kärsimme. Se miten peitämme tunteemme on yksilöllistä, joku vitsailee, joku on hiljainen jne.

Mutta miksi teemme näin? Miksi yritämme niin kovasti peitellä tunteemme kun tiedämme että usein se peittely on niin läpinäkyvää että emme saa huijattua ketään? Miksi yritämme viimeiseen asti piilotella ja peitellä totuutta? Eihän tässä ole mitään järkeä.

Entä jos yrittäisimme torjua yksinäisyyttä? Entä jos antaisimme elämälle mahdollisuuden? Entä jos edes kerran näyttäisimme tunteemme ja yrittäisimme torjua tuskan? Onko tämä jo liikaa vaadittua? Onko tämä edes mahdollista?

Itse olen yksinäisyyden peittelyssä maisteritasoa, tarkoittaen että kuvittelen ihan oikeasti että onnistun huijaamaan läheisiä. Osaan myös olla yksinäinen ihan isossakin joukossa. Saavutukset peittelyn saralla ovat lähinnä naurettavia. Kenellekään ei ole varmaan jäännyt epäselväksi miten yksinäisestä ihmisestä oikeasti on kyse. Kuitenkin nämä samat ihmiset ovat antaneet minun jatkaa näytelmää, miksi? Eivätkö uskalla kertoa että paljastuin vai tunnistaako ne itsensä minussa niin hyvin että suosiolla jättävät minut rauhaan? Oli miten oli, peittely jatkuu.

Mutta miksi emme torju yksinäisyyttä? Miksi emme ratkaise pulmaa? Miksi kärsimme päivästä toiseen tuskasta jota yritämme peitellä? Puuttuuko meiltä usko tai rohkeus? Vai onko peittely viennyt ne viimeisetkin voimat ja emme kerta kaikkiaan enää jaksa taistella ja torjua? Arvaukseni on ihan yhtä hyvä kuin sinunkin.

Peittelyyn, egon korostamiseen ja yksinäisyyden torjumiseen tarvittava voima on suunnaton. Ainakin minä tarvitsen kaiken sen voiman jotta pysyn edes jotenkin toimintakuntoisena. Joskus se on niin pienestä kiinni mutta silti niin valtavasta voimasta että on helpompi olla yksinäinen joukossa.

Hyvää yötä, mussukat

Kruunu vai klaava

Kolikolla on tunnetusti kaksi toisistaan hyvin erottuvaa puolta. Niin on myös usein meidän ihmisten ajatuksilla ja teoilla. Joskus kun sen kolikon viskaa ilmaan niin kadottaa sen vision näistä puolista, näkee vain sen kapean reunan joka edustaa päättämättömyyttä.

Olen toistuvasti heitellyt kolikkoa viime aikoina. Sekosin jo laskuissa miten monta kertaa mikäkin puoli tuli ylöspäin mutta tiedän että suurin osa tuloksista jäi kantille. En osaa päättää, yritän pelata varman päälle, en tiedä mitä oikeasti haluan. Se toinen puoli kolikosta tuo jotain uutta, se toinen taas vie jotain tuttua. Minkä valitsen?

Siinä se kolikko nyt on, kääntelen sitä mielessäni, vertaan sen puolia toisiinsa ja tuskastun. Miksi tämä on tehty näin vaikeaksi?

 

Yöllä töihin, siihen asti kuulemiin…

Ilmaisen julkaisemisen puolesta: Blogaaja.fi